Tietoa talosta

Yhden naisen yritys

Vuonna 2002 entinen Kotipizza-yrittäjä Marja laati liiketoimintasuunnitelman " Marjan Matkakoti ". 10 vuotta myöhemmin se avattiin. Nimi vaihtui paremmin toimintaa kuvaavaksi Huoneistohotelli Marjaksi. Kesällä 2016 laajennettiin naapurirakennukseen, johon perustettiin eri idealla toimiva osa; hostelli. Se on hotellia edullisempi vaihtoehto, jossa suihkutilat, WC:t ja keittiö ovat yhteiset muiden matkaajien kanssa. Sopii erityisen hyvin erilaisille ryhmille.

Hotellin puitteet

Huoneistohotelli Marja on uniikki boutique- hotelli. Se sijaitsee idyllisellä vanhalla kasarmilla vain kivenheiton päässä  Mikkelin torilta. Alunperin talo rakennettiin perheellisille aliupseereille 1882. Suomen armeijalla se palveli pisimpään Savon Prikaatin esikuntana. Nyt talo on rakkaudella remontoitu 10:ksi erilaiseksi persoonalliseksi minikodiksi, joissa asiakkailla on mahdollisuus majoittua kodinomaisesti.
 
Minikoteja hotellissa on 1-6 hengelle. Kesäaikaan majoitus on normaalia vuorokausimajoitusta kapasiteetin ollessa 25 henkilöä ja lisävuoteillä 34. Talvikaudella osa huoneista on myös kk- majoittujille. Ruokasaliin mahtuu 30 henkilöä.
Hostellissa on 6 huonetta, 1- 6 hengelle kapasiteetin ollessa 20 hlö. 

Molemmat talot ovat itsenäisiä kokonaisuuksia ja niitä voidaan vuokrata kokonaan vain oman  ryhmän käyttöön.

Hotellin Huoneistot

1  sviitti 4 :lle + lisävuode ja 2 vuodesohvaa ( 2 huonetta )
1  minisviitti 4:lle + 2 lisävuode ( 2 huonetta )
5  minikoti 2:lle + 1-2 lisävuode ( 1 huone )
1  Romanssi +vuodesohva ( 1 huone)
1  minikoti 3:lle ( 1 huone ) + lisävuode
1  minikoti sinkulle + 1 lisävuode ( 1 huone )

Kaikissa huoneissa on wc- kylpyhuone pesuaineineen ja minikeittiö. Isossa kaksiossa on normaali keittiö. Varustukseen kuuluu kaikki kodin peruskäyttöön kuuluva tarpeellinen.

Keittiö: Mikro, kahvinkeitin, liesi, jääkaappi jossa pakastelokero, leivänpaahdin, 2- kertainen perusastiasto ja ruokailuvälineet sekä ruuanvalmistuvälineitä. Mikäli jotain puuttuu, lainaa keittiöstä!

Lisäksi olemme varanneet käyttöönne suolaa, pippuria,sokeria, ruokaöljyä ja kahvia ensimmäiseen pannulliseen..

Lisävuoteet: lisävuode on joko erillissänky tai se pedataan vuodesohvasta, jonka leveys on 140 cm. Siinä kaksi lasta sopii nukkumaan, mutta kaksi raavasta miestä tai pulskaa rouvahenkilöä ei ehkä niin hyvin...yksin oikein mukava pötköttää.

Muu varustus:  silitysrauta, hiustenkuivaaja ja  TV

Hostellin puitteet
 

Hostellin Huoneet

1  yhden hengen huone
1  huone 2:lle parivuoteella ja vuodesohva
2  huonetta 3:lle, toisessa vuodesohva
1  huone 4:lle 
1  huone 6:lle

Muut hostellin tilat yhteiskäytössä

3 kpl WC
1 suihku - WC, jossa 2 suihkua
1 suihkuhuone, jossa 3 suihkua

Normaali keittiö. Varustukseen kuuluu kaikki keittiön peruskäyttöön kuuluva tarpeellinen.

Keittiö: 2 kpl mikro, kahvinkeitin, liesiuuni, 2 kpl jääkaappi, joista toisessa pakastin, leivänpaahdin, vedenkeitin, radio ja TV

Lisäksi olemme varanneet käyttöönne suolaa, pippuria,sokeria, ruokaöljyä, teetä ja kahvia.

Muu varustus:  silitysrauta ja rauta, hiustenkuivaajat ja pyykinpesukone. 

Suihku: pesuaineita
 

Vastaanotto on avoinna kesäisin 8 -  18 ja tarpeen mukaan pidempään. Talvikaudella vaihdellen ja jatkuva päivystys toimii aina puhelimitse.

Huoneiden luovutus on klo 12.00 ja sisäänkirjautuminen pääsääntöisesti klo 14.00, viimeistään klo 16.00.

Ruokapalvelut

Hotellissa aamiaisen voit valintasi mukaan ottaa talosta tai hoitaa sen itse. Se vaikuttaa myös hintaan. Hostellin hintoihin aamiainen ei kuulu eikä sinne toimiteta aamiaisia. Kesällä ja isommissa tilauksissa aamiainen on noutopöydästä, muulloin aamiaistarvikkeet toimitetaan huoneeseen.

Ruokasalia voi käyttää tarvittaessa erilaisiin ryhmäruokailuihin tai tilaisuuksiin. Niistä kannattaa sopia emäntien kanssa erikseen.

WLAN

Hotellissa toimii langaton yhteys, Hotelli Marja

Henkilökunta

Pääemäntä ja yrittäjä on Marja ja hänen lisäkseen on apuemäntiä.  

Aktiviteetteja lähialueella

Aivan naapurina on Jalkaväkimuseo. Lisäksi puistosta löytyy Museokahvila  sekä vanha Sotku, jossa järjestetään mm. päivätansseja. 
Taiteen ystäville iloa tarjoaa GalleriAri, Studio Wäkewä tai Mikkelin valokuvakeskus. Alueella on myös Keilahalli, josta on mahdollista vuokrata saunaa. Urpolanlampi on alle kilometrin päässä . Siinä on mahdollista uida hiekkapohjaisessa rannassa, pelata rantalentistä tai kiertää lampea ympäröivä kaunis kunto/luontopolku tai laajemminkin sen yhteydessä olevalla luonnonsuojelualuella. Talvisin alueella on latureitistö.  Puiston alueella on frisbee golfrata sekä ammattikorkeakoulun pihalla koriskenttä. Parin kilometrin päässä on Mikkelin Golfin 9-reikäinen golfkenttä.