Tietoa talosta

Kannattaa katsoa, mitä toivoo. Se kun voi toteutua!
 
Näin kävi yrittäjä Marja Hämäläiselle. Vuonna 2002 hän teki opintotyönään suunnitelman "Marjan matkakoti". 10 vuotta myöhemmin se avattiin ja toimii Mikkelissä nimellä Huoneistohotelli Marja
 
Huoneistohotelli Marja on uniikki boutiquehotelli ja sijaitsee idyllisellä vanhalla kasarmilla vain kivenheiton päässä  Mikkelin torilta. Alunperin talo rakennettiin perheellisille aliupseereille 1882. Suomen armeijalla se palveli pisimpään Savon Prikaatin esikuntana. Viitisen vuotta sitten Marja näki talon ja ajatteli, että juuri tuollainen se voisi olla! Nyt talo on rakkaudella remontoitu 10:ksi erilaiseksi minikodiksi, joissa asiakkailla on kotivarustelun lisäksi kodikas olo.
 
Oikeaa tunnelmaa on tavoiteltu vanhanajan värimaailman kautta, mikä tuo paikkaan tietynlaista rauhaa. Yrittäjä itse on sitä mieltä, että talo on ollut onnellisten ihmisten talo. "Asiakkaat ovat olleet niin onnellisia ja tyytyväisiä, että on pakko uskoa talossa itsessään olevan jotain hyvää"
 
Minikoteja on 1-6 hengelle. Majoitus on normaalia vuorokausimajoitusta kapasiteetin ollessa 26 henkilöä ja lisävuoteillä 34. Ruokasaliin mahtuu 30 henkilöä. Asiakkaat ovat vuokranneet kokoontumisilleen ja juhlilleen koko talon omaan käyttöönsä. Samalla he ovat tilanneet myös ruoka- ja juhlapalveluja alkoholitarjoilua lukuun ottamatta, sillä anniskeluoikeuksia ei ole. Sen puolen asiakkaat voivat hoitaa halutessaan itse
 
Marja uskoo majoitustoiminnan ja emännöinnin olevan itsellään veressä, niin paljon hän työstään pitää. "Vielä 80-luvulla Suomessa vallitsi palvelualoilla se käsitys, että palvelualttius on nöyristelyä. Minä itse nautin siitä, kun saan tuotettua kanssaihmiselle hyvää mieltä! Onneksi olen löytänyt myös työkavereiksi saman ajatusmaailman omaavia ihmisiä"
 
Tämän yhden naisen yrityksen menestymisen kulmakiviä ovatkin viehättävä ympäristö ja avoin, välitön asiakaspalvelu, jossa omaa persoonaa ei piilotella tiskin taakse.

 

Huoneistot

1  sviitti 6:lle + 3 lisävuode ( 2 huonetta )
1  minisviitti 4:lle + 2 lisävuode ( 2 huonetta )
5  minikoti 2:lle + 1-2 lisävuode ( 1 huone )
1  Romanssi +vuodesohva ( 1 huone)
1  minikoti 3:lle ( 1 huone )
1  minikoti sinkulle + 1 lisävuode ( 1 huone )

Kaikissa huoneissa on wc- kylpyhuone ja minikeittiö. Isossa kaksiossa on normaali keittiö. Varustukseen kuuluu kaikki kodin peruskäyttöön kuuluva tarpeellinen.

Keittiö: Mikro, kahvinkeitin, liesi, jääkaappi jossa pakastelokero,leivänpaahdin, 2 kertainen perusastiasto ja ruokailuvälineet sekä ruuanvalmistuvälineitä. Mikäli jotain puuttuu, lainaa keittiöstä!

Lisäksi olemme varanneet käyttöönne suolaa, pippuria,sokeria, öljyä ja kahvia ensimmäiseen pannulliseen..

Lisävuoteet: lisävuode on joko erillissänky tai se pedataan vuodesohvasta, eli leveys on 140 cm. Kaksi lasta sopii nukkumaan, mutta kaksi raavasta miestä tai pulskaa rouvahenkilöä ei ehkä niin hyvin...yksin oikein mukava pötköttää.

Muu varustus:  silitysrauta, hiustenkuivaaja ja  TV

 

Vastaanotto on avoinna klo  10 -  18 ja tarpeen mukaan pidempään.

Huoneiden luovutus on klo 12.00 ja sisäänkirjautuminen 14-16 tilanteen mukaan.

 

Maksaminen

Maksutapana hyväksymme käteisen, suomalaiset pankkikortit sekä yleisimmät kansainväliset luottokortit. Ellei muuta ole sovittu, maksu tapahtuu saavuttaessa käteisellä tai maksukortilla.

 

Jälkilaskutuksesta sovimme erikseen varausvaiheessa / ennen asiakkaan saapumista hotelliin ja tällöin koko maksun on tapahduttava 7 päivän kuluessa laskun päiväyksestä. Laskuun lisätään laskutuslisä. Mikäli maksu tapahtuu myöhässä, perimme viivästyskorkoa.

 

Ruokapalvelut

Kun henkilökunta on paikalla löytyy aina myös jotain purtavaa. Aamiaisen voit valintasi mukaan ottaa talosta tai hoitaa sen itse. Se vaikuttaa myös hintaan. Kesällä ja isommissa tilauksissa aamiainen on noutopöydästä, muulloin toimitetaan huoneeseen.

Jos tulet myöhemmin illalla, voit tilata iltaruokaa jääkaappiin ja lämmittää sen tultuasi itse.

Ruokasalia voi käyttää tarvittaessa erilaisiin ryhmäruokailuihin tai tilaisuuksiin. Niistä kannattaa sopia emäntien kanssa erikseen.

Ympäristössä on monia lounasruokapaikkoja ja kahviloita, joiden antimia voi käytää hyväkseen. Lähinnä ovat Museokahvila, Lounaskahvila Rami ja Ahkeraliisa.

Runsaasti ruokaravintoloita on keskustassa, joka on alle kilometrin päässä.

WLAN

Hotellissa toimii langaton yhteys, nimi on TP-link, salasanaa ei tarvita.

Henkilökunta

Pääemäntä ja yrittäjä on Marja ja hänen lisäkseen on apuemäntä Anne.  He asioivat molemmat mielellään kanssanne asiasta kuin asiasta sekä asian vierestä. Lisäksi päivänpaistetta taloon tuo Päivi hoitamalla vapaavuoroja.

Vastaanotto ja keittiö

Näitä palveluja saa, kun henkilökunta on paikalla jossain päin taloa.  Käytä rohkeasti kelloa tai ääntäsi! Muina aikoina meidät tavoitaa puhelimitse.

Kirpputori

Koko talo on yhtä myymälää. Eli jos huoneistoissa tai muissa tiloissa on jotain esineitä, joista pidät, kysy onko se myytävänä. Kaikki  kierrätystavara saa kiertää edelleen . Respassa ja käytävällä on lisäksi muuta tuliaismyyntiä vaihtelevin valikoimin.

Aktiviteetteja lähialueella

Aivan naapurina on Jalkaväkimuseo. Lisäksi puistosta löytyy Museokahvila  sekä vanha Sotku, jossa järjestetään mm. päivätansseja. 
Taiteen ystäville iloa tarjoaa GalleriAri, Studio Wäkewä tai Mikkelin valokuvakeskus. Alueella on myös Keilahalli, josta on mahdollista vuokrata saunaa. Urpolanlampi on alle kilometrin päässä . Siinä on mahdollista uida hiekkapohjaisessa rannassa, pelata rantalentistä tai kiertää lampea ympäröivä kaunis kunto/luontopolku tai laajemminkin sen yhteydessä olevalla luonnonsuojelualuella. Talvisin alueella on latureitistö.  Reaalikirppis sijaitsee kilometrin päässä. Siellä on pöytiä yli sadalle myyjälle ja kaikki tuotteet ovat valmiiksi hinnoiteltuja. Sieltä on löytynyt kaikenlaista.
Puiston alueella on frisbee golfrata sekä ammattikorkeakoulun pihalla koriskenttä. Parin kilometrin päässä on Mikkelin Golfin 9-reikäinen golfkenttä.